SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Monday

NaSiB BaiK SeDaP....berbaloi tunggu....


Bila dah selalu makan kat luar....sampai x tau tempat mana lagi aku dan myhubby nk gi makan...asyik makan kat tempat yg sama je...lama2 muak gakkan...so tanyalah kawan2 yang duk dkt ngan area umah aku...tanya diorang mana lagi tempat yang sedap utk makan...


dekat ngan CIMB Taman Daya...gerai yang kecik2 tu....
walaupun dah lama aku duk dkt ngan sini, 
masih bnyk tempat yag x jelajah lagi....
bos aku yg duk Austin, JP Perdana dan Taman Daya...
semua dah tau,tinggal aku je yag x tau...


 memandangkan cuaca agak sejuk...
lagipun dah dkt kul 7...baik minum air suam...
limau suam 2....

lps tu tgk, mcm ada, nasi gpreng thai, pataya, ayam sambal, petai,
lps tu meehon  soto, kuehtiew kerang, mcm lagilah....

masa aku smpi x lah penuh sangt...
sblum tu member aku ckp, makan kat sini...
oder lambat dapat...yerke....




lps tu dah tunggu dalam 10 minit...
aku ni kan x suka menunggu...
so...suh myhubby oder sate daging 10je....
itupun lambt gak...
dekt 20 minit baru dapat....



dari siang dah lps mghrib baru dapat sate...
aik...mmg lmbtlh...tp x pelah...
sbb nasi goreng yg ditunggu pun mmg lambat....
dan aku takut jnlah sampai isyaklak...takut x sempat mghrib lak...



dalam 7.30 barulah nasi goreng aku sampai...
mmg sedap rasanye...berbaloi lah tunggu lama...



lps tu nasi goreng kampung dan telur dadar pun sampai....
wah mmg sedap.... aku rasa ada udang kering, lps tu aku rasa dia masak
campur ngan air sup....ayah aku dulu pernah masak mcm tu...



kul 7.45...selesai makan...
makan kejapje, nak tunggu tu yang jenuh....




p/s: gi sini, slps membeli barang dapur di Smart
pada hari Jumaat....

JoM BeRBeLaNJa

Assalammualaikum....
Ni cite hari Jumaat hari tu....myhubby x keje...
so ajak lah gi membeli barang dapur....
dah lama aku x beli secara bnyk...
selalu beli bila barang yg dah x de je....


so perancangan ke Smart...
dan bernasib baik ptg tu x hujan....
kalau x terpaksalah beli hari Sabtu...
tp, pikir2 nanti beg plastik kne beli lak...
membazir dah tu....huhuhu...



ni kat umah tinggal satu gulung je...
dahlah aku rajin memasakkan...
hbs kan nak pakai apa lak...
x kan nak pakai kertas suratkabar....
kalau cuci dpur ok lah kan...mst berkilat...



tisu muka....
ni kat dlm drwer dah tinggal bebrapa bungkusje...
tp mmg dah lama tul aku x beli tisu muka...
dh dkt setahun rasanye...
sbb sblum tu aku suka beli tisu...
jadik mmg bnyk...tisu 6 taun lps pun ada lagi aku rasa...
hahaha...



 pantyliner mmg wajib beli....



 aik syang...asal gi tempat pampers ni...
nak baby yer...atau servr harga....



 sardin....mmg wajib beli...
mahal erk sakarang sarding...
yang kecik je RM2.40



ni lagilah wajib.... 



 sayang gi ambik telor...
saiz besar ok...


 sejuk beku dalam aisbox pun dah bnyk hbs...
nuget satu...



 ok sayang keluarkan barang...
smua RM127
giler murah, kl belanja kat giant aku rasa 
jejak RM150



 campur beli ikan, buah....
semua RM150 hbs di Smart je...


suami yang soleh....
love u bebeh....


Sunday

NyUm-NyuM...


Lps menjelaskan bil2...aku ajak myhubby ke Tesco Bukit Indah.....
asyik  ke Jusco je...sesekali tukar angin lak...
ke Tesco pulak...


last makan kfc masa bufday aku awal bulan hari tu...
tekak terasa nak makan zinger burger....
sedapnye....




cheezy weges ....eh yerke....
ntahlah....aku main tunjuk je...
nak tu nak ni....hehehe....

10q HQ Club

Assalammualaikum....


Selamat pagi, dah berapa hari hujan turun...x taulah hari ni dapat keluar jenjalan ke x...boring seh duk umah...mcm dah seminggu x tgk jalan raya...hahaha....dah lah internet agak slow....ni x taulah leh uploud gmbar atau pun x....huhuhu...


aku nak ucapkan terima kasih pada HQ Club KPYPJ,
kerana meraikan  Hari Lahir Staf....bukan setakat staf yang lahir bulan satu...
bulan 2 pun diraikan jugak....xpress.... 



alhamdulilah,  dah penghujung bulan satu...
masih dapat ucapan kelahiran....



 nilah yang aku dapat....cantik....



 cawan ni letak kat opis je...



Thursday

JuMpA MaNTaN BoS...


Wah bukan calang2 bos tau aku jumpa semalam....
mantan CEO KPYPJ....kalau orang JCS maybe kenal sapa ni...
nilah Hj. Rahman yang telah mengwujudkan Jabatan Bisnes di KPYPJ...
walau pun bisnes utamanye adalah pelajar...
tp unit bisnes yang diwujudkan ni pun penting...
dan aku adalah orang yang mula2 masuk Bahagian Latihan & Khidmat Runding...
masa diwujudkan unit ni adalah utk orang yang terbuang...
sbb x de tempat nak dicampakkan...
wah smpi hati koorang yer....
tp skrang semua berebut nak masuk Jabatan Bisnes....

Sekarang Jabatan bisnes ada beberapa unit...
-Training (BLKR)
-Tadika
-Katering
-Rumah Kedai Kluang
-Percetakan
-PKPI di Mersing (Pusat Training)

buat pengetahuan semua aku bukan keje kerajaan yer...
kami pun kena cari duit sendiri....
sbb tu Hj. Rahman mewujudkan Jabatan Bisnes ni....

so skrang KPYPJ dah mencapai impian...
untuk bukak Kolej sendiri.....

 Hj. Zul dan Hj. Rahman...skrang dh pencen...last jawatan...
pengarah JAIJ


tgh membincangkan utk bawa peserta kursus 
masuk Taman Negara Endau Rompin...
mmg cantik Taman Negara ni...
aku dah masuk 2 kali....yang paling best dn rasa mcm keje giler...
kiteorang kena masuk tman negara masa raya cina....
wah nak nangis aku, dah lah cuti panjang....
dah arahan bos kan terpaksalah gi gak...
semua bos2 wajib gi...aku yg duk trainig lagilah 
wajib gi....lps tu esk nak gi..ptg tu baru aku call smua pengarah...
suh masuk taman negara...mcm taman negara tu kat Pontian je kan...
hebatkan kiteorang....agak2 orang lain blh buat x....
arahan ceo...semua kena patuh tau....x leh x....

tempat mmg lah best...dapat gi Tasik Air Biru..
air sangt jernih...ko kena traking dan berapa kali kene gigit pacat...
terjerit2lah yg pempuan dalam hutan...
hbs gelikan....nk buat camna...
aku mmg bawak minyak angin sentiasa...
senang nak cabut kl kena gigit pacat...

yang x bestnye nak masuk taman negara ni...
masyaallah...2 jam masuk....2 jam keluar...
dah lah jalan berlubang2....tanah merah...
kl dalam van atau FWD mmg melantun2 lah...
3 hari 3 malam bontot ko sengal...
lps tu mmg menanggung rindulah bila dah sampai dlm...
x de line...huhuhu...paling lama aku masuk sana...
seminggu...kursus JCS....





aku curi2 snap...aku masih fobia lagi ngan hj ni...
giler garang seh...ni lah satu2nye CEO yang suka melawat anak buah...
x kira ko kerani ke, pegawaike, pengarah ke, semua kene marah...
lps tu sll buat meeting...aku x tau lah bila masa nak buat keje...
terpaksalah sll balik malam...jangan x tau zaman aku anak dara..
aku sll balik kul 11~12 mlm...skrang ni kul 5 shap aku balik...
jangan nak mempertikaikan yer...sbb aku telah menggunakan 8 jam tu
untuk buat keje, dan aku sangt berterima kasih kat Hj. Bos yang faham 
masalah aku...kadang2 saje gak dengki kat aku suh balik lambat...hehehe...

dan aku rasa x de bos yang paling atas datang awal ikut time yer...
maksud aku, Hj. Rahman ni pun datang keje spt biasa..
tetap punch card....datang awal....jadik ko x de alasan nk punch card merah yer...
sbb big bos pun datang awal...
KEPIMPINANAN MELALUI TAULADAN.....
yang kelakarnye disebabkan hj ni garang...
kadang biasallh dia pun datang awal kan...
nmpak kelibat kete mercedes....kalau lif tu kat tingkat 4....
sanggup kiteorang naik tangga...hahaha....
punya x nak serempak ngan CEO...takut punya pasal....


hj. ni frendly kalau kat luar...
cuma kat opis je mmg garang....
yerlah utk kepentingan syarikat kan....
kiranye... masa kepimpinan beliau,ada peningkatan....



Hj. Rahman ajak sarapan kacang pool...
alamak kenapa x bagi tau awal....
sangt suka makan kacang pool kat plaza larkin ni....
sbb dah kenyang...tgk hj rahman dan hj zulje lah makan....


kacang pool hj wahid...eh yerke?
tu mee rebus.....



kak zai teman aku....asalnye aku, hj zul nak ke apollo...
nak beli godies utk game....
lps tu x knfrm masuk taman negara...
sbb air naik kan....dah berapa hari ni hujan...
tp aku gi gak sbb chef dh kirim suh beli apollo...
mmg lupa nak snap kat dalam apollo tu...
teruja dah lama x membeli belah utk training....


TaFsiRaN untuk DiRiKu....

Tafsiran tarikh lahir ni untuk diri aku...aku nak taulah aku ni hebat ke x? tp manusia dilahirkan mmg ada keistimewaan masing2...dalam diri aku ni banyak negatif dari positif...hehehe...bila lah nak maju...jom sama2 kite tengok berdasarkan tarikh lahir aku...berpotensi atau idak....

Tafsiran ni diberi oleh en. Rosdi....tq yer sedi...printkan untuk aku...aku ni malas nak terjah mana2 laman web untuk cari...tp semua ni bergantung pd diri sendiri gak kan...ko nak berjaya kena usaha...x nak berjaya senang sngt....duk je ditakuk lama....

Nama: Mazlinda Erin binti Mustafa

Tarikh Lahir: 7 Januari 1982 (29 tahun)

Nombor Peribadi: 1

Elemen: Logam

Ciri Utama: Sendiri * ni mmg x belah, aku mmg suka sndiri...sbb tu orang kat opis dengki kat aku...aku susah nak masuk mana2 puak yer...sbb aku rasa mcm koorang x ikhlas berkawan, ada ke patut, depan ko ckp main baikje, bila belakang, mak ai mulut mmg puaka, hampeh tul, sbb tu aku susah nak berkawan...aku rapat sorang dua je...x leh ramai2...

Sinopsis: Disukai kerana kepimpinannya, namun bersendirian *aku macam x yakin je lah blh memimpin...x berani lagi oi...tp aku punya sikap, kl benda tu salah aku akan ckp salah, x kiralah yg cakap tu kawan baik aku atau x...aku suka pikir pro yang kontra...kl ada masalah, 2 2 pihak aku akan dgr...barulah analisis....

Tafsiran Umum Peribadi: Bijak, pemimpin, pandai menganalisa orang, kreatif, bnyk idea
* bijak dan pemimpin tu kena asah lagilah, pandai menganalisa orang tu, mmg aku akur, aku leh tafsir orang tu mcm mana...kalau korang dekat ngan akulah...kalau ko sedang mengumpat pun aku tau...apa lagi erk...dan aku ni mmg jenis perasa sngt....

Warna yang sesuai: Kuning, Perak dan Putih * Kuning x leh tahan, aku kl pakai kuning mmg  menyerlah tp disbbkan aku ni berbadan gebuzz...alamatnye bertambah besarlah...begitu jugak wrna putih...tp aku dah suka pakai putih skrang...mmg aku akan berseri bila pakai tudung putih...hehehe..masuk bakul sendiri lps tu angkat sendiri...

Status Body: Overweight (berat berlebihan) Senaman secara berjalan laju  selama 30 minit, 3 hari
Mass Index: seminggu di samping mengamalkan pemakanan yng sihat dan seimbang
(BMI): membantu mengurangkan berat badan anda kepada berat badan yang idea
* see aku x tipu, aku mmg gemuzzz...jadik kenalah bersenam, blalah nak datang sifat rajin ni...blh nnti pakai kebaya...huhuhu...

Masalah Kesihatan Berkaitan: masalah pernafasan, paru-paru, asma, alahan kulit
* x dinafikan aku selalu sesak nafas, tp dah kuranglah skrang...kl dulu sll kena...

Wednesday

Hari yang mengenyangkan.....

Alhamdulilah....hari ni rasa nye sampai sendat pert aku....pagi tadi, shidah belanja makan nasi lemak...dia punya sambal mak ai sedapnye tp sikit lak...aku kl sambalnye x sikit, jadik nasi pun x hbis lah makan....


Lps tu meeting dgn konsultan x jadik lak...antie bagi kuih...limau lagi, smpai ptg tadi nk balik pun masih dapat limau...rezeki...alhamdllilah....


Lunch tadi aku gi hospital melawat anakbuah  yag kena demam panas....singgah kampung pasir beli mknn utk mak aku...aku pun terbeli gak kuih... salah satu kuih yang aku makan dalam kete...kuih keria...sampai skrang pert aku berangin....


Makan petang dan truz dinner....mcm biasalah...kat tempat biasa, tekak rasa nak makan masam2...teringt meehon tom yam...sedapnye....


macam biasa wajib makan otak2...


ni balance kuih, yang beli untuk mak...

bebola ketam...


isi otak2..


myhubby apple susu...
me...air suam sudah....


ehsan gambar dalam laptop...ni gambar tempat yang sama...
aku ni bila dah sampai makanan teruz rasa lapar...
sampai lupa nak snap...



myhubby makan nasi goreng pataya....


p/s: semalam aku dah taip entry ni...
tp internet mmg slow...hijau je...
aku truz save....smalam aku mmg  x lawat teman2..
soli yer....

Sian Anak Buahku...HSA

Assalammualaikum....selamat tghari...
hari ni koorang lunch apa?
ak lom terfikir nak mkn apa...
tgk limau atas meje ni...rasa ngup limau jelah...
hehehe....

semalam aku ke Hospital HSA....
hari Isnin lepas mak mentua call myhubby..
cakap cetet kene tahan wad...
sbb demam panas...ala siannye...
sejak lahir sll sngt msuk hospital....


Ingt nak gi hari Isnin...tp
bnyk keje yang kena settlekan...


Hospital Sultanah Aminah
aku gi waktu lunch...dalam 12.30 aku dah gerak...
hujan lak tu...tu yg gambar gelapje...



sampai2 cetet melekat kat bapak dia...
dah nmpk ok sikit...
kata dr. darah puth nye banyak....
mintak2 x lah teruk...sian cetet...
umur baru 2 tahun 6 bulan, sll masuk hospital...
kecik lagi...



dari kecik mmg susah aku nak dukung...
susah nak rapat ngan orang...
ngan atoknye memag x leh renggang...
bila abah aku nak gi keje...
kena sorok2, kl x dia nak ikut....



mak dan abah layankan cucu...
geram aku tgk...


kalau tgk budak kecik ni sakit...
sayu je hati aku...bengkak2 tangan....


 
mata pun kuyuje....bnyk nangis sblum ni...


Gambar ni masa cetet setahun...masa ni ctet dah ada adik lagi...
adik beradik semua lelaki...
yang perempuan tu pun anak buah aku...
hani namanye...dah sekolah tadika...
lps sekolah truz bawak gi hospital...
sllnye hospital x bagi budak2 masukkan...
abah dapat seludup budak ni...hehehe...


ni masa umur 6 bulan...geram aku tgk matanye...
Lupa nak bagi tau..nama saya Nazar Imran...hehehe...


Tuesday

25 random things about me...from Kak Yan....

25  Random Things About Me
Dah lama tau kak Yan bagi kat rin, baru sekarang berkesempatan nak jawab….sori yer kak…love u so much……ni pun ambik masa gak nak jawab ni…25 tentang diri kita ni….huhuhu…
"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

1.      Nama ku Mazlinda Erin Mustafa…..ni mcm biasalah awal2kan orang nak kenal..kenalah bagi tau nama…tul x…hehehe….

2.      Merupakan anak sulung dari 5 orang adik beradik (4 perempuan 1 lelaki) sama macam kak yan…kite ada chemstrylah kak…hehehe….

3.      Aku seorang pendiam dan sangt pemalu….caya x…silalah caya yer….aku kalau orang x tegur mmglah  aku diamje….lainlah kl aku kenal…blhlah aku tegur…sbb dah belajar bersosial sikit….

4.      Aku sangt manja yer….manje ngan laki akulah….

5.      Aku dulu pernah belajar dalam kejururawatan….1 semje…x minat…hari2 aku nangis minta balik umah….

6.      Aku mmg jenis kememeng…x blh tgk orang sedih…aku pun blh nagis sekali…

7.      Dulu aku dating suka pakai baju kurung yer…walaupun dating hari cuti…skrag bila dah kawin, x pernah lak aku jenjalan pakai baju kurung….

8.      Cukup sensitive....

9.      Suka baca novel….skrang koleksi ada 200 buah novel….

10.    Suka jenjalan....

11.    Tidak suka menunggu…..

12.    Aku jenis yang simple…..x suka yg serabut….

13.    Suka kumpul kasut….

14.    Suka gak beli beg tangan….

15.    Jenis yang cpat jemu sesuatu perkara…..kalau buat sesuatu tu cpt sangt aku muak buat benda yg sama…

16.    Suka Cheese Cake, tp x leh makan sll..

17.    Suka snap gambar sendiri, kalau ada anak…mesti aku snap gambar anak akuje…

18.    Sangt suka warna merah….tgk blog aku bnyk merah x? x kiralah pinkke, maron ke, asalkan merah…

19.    Bangun tido mesti minum air…kalau x tekak rasa lainje….

20.    Suka pakai baju kurung Pahang….

21.    Suka cuba mcm2 krim muka….dan skrang ni aku pakai olay dan krim Natasya…

22.    Tidak berapa suka pakai krim tangan, kaki….sbb tu tangan dan kaki aku kering dan agak gelap….dulu kalau beli losyen boleh sampai xpired….sbb jarang pakai….

23.    Sangt sayangkan adik aku yg lelaki…(autism)

24.    Berat bdan aku cepat naik dan susah nak trun….

25.    Susah nak bergaul….       



p/s: Sesiapa yang masuk blog ni kena tag yer....sila jawab....jawablah yer dear....love u so much....

Monday

Betul2 buat diriku ngantukzzzz.........

Assalammualaikum...jam dah mnunjukkan kul 9.40mlm...aku tahan je mata ni...lps isyak td jengah blog kenkawan...ikut hati aku nak masuk tido dh...maklumlah cuti Sabtu Ahad dihbskan masa untuk tido je...rasanya sepanjang cuti Sabtu Ahad...lps mkan, tgk tv, lps tu tv tgk aku...tidojelh kejenya...jadik supaya kembali normal balik...aku pastikan aku tidak terlebih tido...jdk aku kena tahan mata...malam ni aku kena tunggu hubby balik...

nilah aku, lom ada rezeki utk menimang cahaya mata...tu kejenya x bnyk...ulit novel, tv, dan paling best best berblogging...hehehe....kalau orang lain memalam ni, gosok baju, ngajar anak, tgk keje sekolah anak, mcm2 lah...aku masih relaksje...mana badan x mengembang, agaknye kalau aku ada anak leh kuruske....huhuhu....


Petang tadi aku masak megi...lapar lak rasanye...tp tulah bila makan sesorang..x seronk lak...x hbs pun aku makan...aku makan megilah yg buat aku mengantukz sangt....mcm kena dadah giteu...eh pernah rasake? oh tidak!!!!!!!jauhilah dadah.....




Goreng nuget yang dah lama...adalah 8 ketul...
makan 2 ketul...nnti myhub balik leh hbskan...



kopi red guara...ni yg memaintainkan aku...
kalau x sah2 lah mmg badan aku senang naikkan...
dahlah jaarang senam....jadik aku mkn byk...
tetap maintain...




ni sebnrnye x de kene mengena...nk citer...aku gosok tudung ni...
sekali hangus...tp aku pakaije...
ni baru kali ke2 aku pakai...huhuhu.....