SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Saturday

Yassin kat Umah FIL

Minggu lps ada bacaan yasin kat umah mentua,  hari Khamis masa separuh akhir Malaysia lawan Indonesia, baru hari ni nk update...aku gi sana lps keje, ingtkan nk balik umah, tp mak suh datang cpt, takut abah sampi umah lambt, skrang ni FIL dah keje Singapore balik, sbb bos nye dh berapa kali call suh keje sana....abah aku ni keje  bahagian piling bt bangunan, x smua orang leh buat, sblum ni. 



smpai2 smua dh siap, tinggal goreng karipap dan buat air je....yasin lps maghrib, tu yg teruz cancel balik umah, truz ke umah mak jelah....


 aku smbung keje mak, menggoreng, aku puasa khamis lps, telan air liur tgk karipap, nnti ko.... aku buka, ko aku terkam dulu....hehehe....



mak aku claim pakai tanganje, x yah pakai mesin dan pencetak....x macam aku, kl buat sndiri cnfrm x jadik karipap....



 aku buka 4 keping karipap, hasilnye aku angin, almaklumlah aku mana blh mkn kentang, tp makanjelah, dh feveretkan....lps solat mghrib, mak aku suh makan nasilak, alamak pert mmg dh kenyang, tp mak aku paksa gak makan, aku makan gaklah sikit...


 nasib baik ada along, leh tolong...hehehe....



 menu malam tu, selain karipap, beratnye makan laksa...aku x mkn sngt, sbb prt dh ketat mkn nasi....cuit2 kat myhubby nye pingganje.....




gambar orang baca yasin non ado, sbb kamera x bawak....lps tu nk suh myhubby guna hp dia mmg x yahlah...malulah...mcm2 alasan.....





Friday

Sana Sini Kenduri Kawin


Kenduri Kawin umah aku dah selesai, tinggal untuk majlis bertandangje pada 17hb Disember ni...untk minggu ni dan bulan depan ada gak majlis kawin, 2 kawan opismate myhubby dan 1 kawan aku....


20hb Nov 2011 majlis kawin kawan hubby, kat kg pasir Johor Bahru, tp x dapt xtend sbb balik kg kan....insyaallah sorang lagi kawan opis mate myhubby kawin pada Ahad ni....insyaallah hadir, kl tiada halangan....minggu dpn nye lak adik aku, Nurain Johari akn berkawin dgn kekasih hatinye pada 3hb Disember ni.....apa2pun 

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT KALIAN DENGAN PASANGAN MASING2....MOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT....



Thursday

:(

Assalammualaikum...hari ni aku dpt mc, mmg x larat rasanye nk gi opis, walaupun tau keje tgh bnyk, x lama lagi ada meeting BOD, bnyk benda kene prepare, harap bos x marahlah, PA x larat nk gi keje, tp berblogging larat lak...hehehe...sbnarnye cuba x nak layan sakit ni, tgh sempt, nk tido pun x leh...

 Petang semalam aku gi klinik....5 jenis ubat doktor bagi, cuma dr x bagi ubat sakit tekak je...



sblum tu aku telan ubat yg lama, masa aku sakit tekak, aku tgk tarikh last aku gi klinik 26/9, x smpai 2 bulan aku dh kene balik sakit tekak, tgk ubat ni aku tgk antibiotik x hbs, tu agaknye senang kene jangkit...



Majlis Konvo Tadika Hikmah YPJ

Alhamdulilah selesai sudah majlis, tp sori bebnyk, x de gambar budak2 buat persembahan, sbb kamera aku baterinye dah hbs...mmg lupa nk charge....kat sana aku bertugas sbagi juri untuk persembahan...lps tu urusetia AJK hadiah.....


sebahagian hadiah...sori gambar kurang berkualiti...


shidah dan teddy bear...taun ni hadiah mcm grand sikit....
sbb ada teddy bear....taun lps mcm x de je....


deco dari cikgu2 tadika...kali ni x dapat join ke kompleks islam lbh awal...sbb aku bukan staf bisnes lagi...skrang ni aku departmnt pentadbiran & sumber manusialah...aku ikut bos...kl bos nk jaga bisnes, jadiklah staf bisnes....disbbkan aku dh lama duk bahagian bisnes, mst nk tolong gak....



shidah sbg juri persembahan dan ajk hadiah, sama mcm akulah....
kak salha yg bertudung labuh sbagi MC pada hari tu....


sempt lagi posing, sblum bateri habis...hehehe...



ni lah tempat konvo tadika berlangsung....dewan besar komplk islam johor....


sebahagian AJK pendaftaran yg terdiri daripada cikgu2 tadika di semua cawangan tadika....


lupa lah nama adik ni, dari sekolah Tadika Hikmah Kota Tinggi, 
diberi kepercayaan sbgai wakil pelajar utk ucapan Selamat Datang in English....


testing2 tgh pasangkan microfn.....


rasanye ni je persembahan yg dapt aku snap...lain smua dalam kamera mami....




Wednesday

Aku Lak Yang X sihat...

mmg x de mood skrang, smlm bangun dari tidoje, truz sakit tekak,agaknye berjangkit ngan emak dan ayah serta adik2 aku agaknye...semua nye demam....tp dh kire kebah...skrang ni aku lak yg kene, tekak sakit, selsema, batuk..huhuhu... rasa nk gi ambik mc je....tp tu lah keje ngah bnyk skrang ni...oklah mmg x de idea dan mood ni...


Monday

BerCuTi LaGi

Assalammualaikum....moga kalian tidak mondy blues hari ni....aku skrang bercuti sejak hari Sabtu sehinggalah esok...eskkan mmg cuti utk n.Johor...befday sultan, tu truz ambik cuti hari ni sambung smpai esk...aku balik ni pun sbb nk tgk ayah...alhamdulilah ayah dh makin ok...cuma x leh bawk kete lagi....


Hari Sabtu, Tadika ada buat majlis konvo yg ke 13, mcm biasalah akukan urusetia tetap untuk majlis tadika....nnti aku update lagi, now aku berada kat kg. dan x sangka dah ada line interntlh...best betul...laju lak tu....kl x de yg kacau, insyaallah aku update bnyk cite...tp bnyk dah basi...hehehe....


Thursday

Apa YanG BeRMaiN di PikiRaN SeMaLaM..

x lain x bukan lah, mengidam nk mkn daging kicp, sambal tempoyak daun kayu, ayam goreng yg ditempah dari Selayang dan nasi minyak masa majlis kawin adk....huhuhu... tp rasanye bnyk yang x dpt rasa...aku nk rasa ok, bukan nk makan sngt...alhamdulilah semua yag hadir berpuas hati ngan makanan yg kami hidang.... Mmg rasa kami rasa x puas mkan...almaklumlah bile jadik tuan rumah, makan pun x sempt, dh hbs majlis pun x berapa lalu nk mkn....




time ni tgh bungkus makanan utk sedara mara yg datang dari jauh lah....x smpai 2 ratus pun, nasi minyak, daging kicap dan tempoyak daun kayu....maveles, terliuq bile teringt balik....

Lauk peratin pun x dpt rasa...smua sepupu aku yang masakkan....


ni anak buah aku, mmg rajin membantu dik is....tgh sibuk buat rojak buah, ni pun x dpat rasa...husben aku mmg terliuq tgk....




akad nikah 28/10 makanan yg dihidangkan


-Petang - Khatam Al-Quran & Marhaban


*lemang
*rendang
*kuih muih


Malam (malam berinai)


*nasi putih
*sup tulang
*ikan masin kurau mask lemak cili api + nenas
*sayur kacang
bnyk mknn x sempat nk snap....aku ingt apa yg aku mkanje...kul 12 malam baru dapt mkn.....




hari langsung....


serius aku mmg terlupa nk suh hubby snapkn gambar mknn....jadik bnyk mknn aku x tau masak apa...tp yg pasti mmg puas hati, mknn pun nk membazir, lbh pun x melampau, mcm kenduri kawin aku dulu....


yang aku ingt tulah mknn kat atas...


-sambal tempoyak daun kayu
-daging kicap
-daging kerbau masak kari
-acar buah
-rebung masak cili api
-ayam goreng
-rojak buah
-cendol
-kuih muih


lagi x taulah....x ingt masak apa....




nmpknye tunggu 3-4 taun lagilah baru ada majlis besar mcm ni....





Saturday

CeReWeT seh MiNaH ni....

Berlaku pada hari Jumaat semalam....memandangkan bos aku pun bercuti dn ms rehat pn panjang aku, kak ina dan shidah decideke Danga City Mall, cari tudung utk majlis konvo Tadika...tp sbnarnye lbh temankan kak ina, sbb dia lom beli tudung lagi, aku dan shidah dh beli awal....





aku rasa ni lah tudung dia berkenan stlh dekat 10 helai dia mencuba....itupun kejap cuba yang ini, kejap cuba yg itu, aku ckp ngan shidah suma cantik...kang kl kite komen x cantik, x balik kite shidah....hehehe....
jangan mare kak ina....sbnarnye aku ckp depan2 kak ina je, dio sonyumjo....



 aku dan shidah kepenatan dan lapo menunggu kak ina memilih....
tudung yg aku pakai tu pun dari butik an nur....rm 40....kl x sll beli rm45.....




 tima kasih yer dik kerana melayan kami yg cerewt...eh aku x cerewt...kak ina yg cerewt...aku kl gi sini, x smpai 5 minit dh dpt yg berkenan terus bl....x koser aku nk lelama kat dlm kedai ni....aku mmg suka tudung corak beli kat sini....lagi satu tempat kat angsana...rm39, beze rm1je...kl beli kat internt nk sama, campur kos, dah sama harga gi sendiri.....




 blouse pun bnyk...tp bnyk stail utk orang berumurje...


ok kak ina, cpt bayar...kiteorang dh lapo ni....




aku punya tdng lak corak mcm ni...


cun x...kak ina pun berkenan, tp x nak sama punya pasal....kenalh cari corak lain, yg pasti kena warna cokingpink....hehehe....


Friday

Moga Ayah Cepat Sembuh


Assalammualaikum....moga 11.11.11 ni kesihatan ayah makin sembuh, semlam ayah masuk wad, adik aku ckp kene tahan 4 hari, doc ckp kaki ayah kene jangkitan kuman, nasb baik ayah x de kencing manis dan penyakit lain, itu pun doc cek, gula dah paras 6.5, kl lmbt blh kene kencing manis, nauzubillah..jgnlah kene....


Thursday

Hari ni penuh ngan kerisauan

Dari semalam hingga hari ni, hati aku x tenangje...ada 2 benda yang membuatkan aku risau sngt, satu pasal keje kat opis, tp  yang tu, alhamdulilah dah selesai semuanye...idaklah aku kene tunggu hingga abis, rasanye x yah citelah sbb terlalu confidentiol...smpai tidoku tidak lena, jap2 tersrntak time tido, punyalah penangan keje diorang bagi kat aku last minute, dh lah aku tgh period, mmglah anginnye kus2, sblh2nye aku tolak, tp dah X de orang yang layak, aku gak yang kene....menci tau....kite tutuplah kisah ni...yg pastinye kiteorang syukur sesangt...


yang ke-2, malam td tgh syoik2 melingkar atas katil smbil membaca novel, layan mata b4 tido, adik aku message, ckp ayah x sihat, kaki bengkak sbb kene paku masa trunkan khemah masa adik aku kawin,  tersentap beb, adik aku ckp bengkak besar dan merah, lps tu masa kene paku, x gi klinik, lps makan sup trus kaki tu bengkak, truz ke klinik, doktor pun x berani nk cucuk, suh bawak ke hospital, ayah aku kl ckp pasal hospital mana dia nk gi...nasib baik ke klinik dia nk...pagi smlam gi lagi klinik yg lain, doc cucuk gak utk than sakit.


jap tadi aku call adik aku blk, tanya perkembangan, adik aku ckp mcm tulah, x surut2, risau tau, adik suh aku nasihatkan ayah bawak gi hospital, aku bukan apa kawan aku cite pasal ayah dia, mmg x nmpak kesannya, tp kat dalam tu, takut  kuman serang kat organ penting....hish aik, risau betul, 


aku call ayah ckp suh gi hospital, tp nasib baik truz ckp nk gi hsptal sok, ayah pun tau kuman tu dh merebak, mst ayah aku dh x tahan sakit sbb tu nk ke hospital...adk aku cuba pujuk ayah gi hari ni, sok dah x sempat sbb adk aku dh kene mengandam...aku pulak nk balik, faham2 jelh....ongkosnya kurang, bulan ni pulak rotax kete mati....adu hi...mmg rasa nkbalik sngt....


mintak2 ayah aku cpt smbuh....




Hantaran

 pelamin ni dibuat khas utk letak hantaranje...
ingtkan utk batal air sembahyang....


hantaran dari peratin pempuan....tema hijau arqam dan silver, disebbkan jatuh cinta kat warna hijau ni, tema baju raya aku dan huby utk taun dpn warna hijau ni...ada berani....hehehe....


hantan ni semua khas dibuat oleh kawan aku dan adik aku, sbnarnye jiran aku sblah umah je....mmg kreatif tul buat hantaran....

 baju kemeje dan seluar jeans...

 sireh junjung...


 kain ela, tema baju raya adik aku utk taun dpn....hehehe...
jimatkan....


 sejadah....


 al-quran....


 wangian....


 tali pinggang dan wallet...ni aku beli kat Metrojaya....


 ni satu2nye makanan yg adik aku bg....yg lain semua barang....


Hantaran dari pihak lelaki....tema biru...














hantaran adik 9 berbalas 7.....







Wednesday

MaJLis LanGSung.....

Alhamdulilah selesai juga majlis kawin adik aku, maybe 3 ~ 5 tahun berikutnya barulah ada majlis kawin lagi, maklumlah aku adik beradik jark umur jauh jugak, aku kawin tahun 2006 dan majlis kawin berikutnya tahun 2011, insyaallah adik aku no.3 maybe lambat lagi, sbb masih bljar, tp x taulah kl jodoh cpt smpai...

 x ingtlah ko berapa sanding, rasanye kul 1, N9, sllnya mmg cpt sandingnya, kul 3ptg dah clear....



 adoi hi, kenapalah adik ipar aku ni mcm x cukup makanje...kurus tul...x pelah nnti suh zuha belajar masak...







gambar aku pun nk letak,hehehe saja... nk tunjuk muka aku yg berpeluh2 sbb kehulu ke hilir...meje peratin aku adik beradik, sepupu sepapat sting sendiri....