SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Wednesday

Checkup 3 Bulan

Assalammualaikum....seawall 7.15 pagi aku dah keluar umah...mcm biasajelah...mcm nak gi opis...tp smpai klinik dalam kul 7.30...pintu klinik pun x bukak lagi...tp dh ramai orang beratur...dekatlah 10 orang...aku dapat nombor 1006...x lah snap...malu nak snap...hp aku x canggih...tp bulan ni aku kene minum air gula...rupanya ada nombor lain...hish dah rugi...aku dapat no.4...x pelah aku gi timbang...naik 6gmje...oklah...kang naik mencanak mau kene marah ngan nurse...dah lah aku obes kan...lps tu cek tekanan darah pun normal...x yah cek air kencing...tp kene ambik darah b4 minum air gula...ouch!!!menci tulah kene ambik darah...sakit...x pelah utnk mu anak...mama sanggup je...lps tu baru minum air gula...aku guna petua akak2 kat opis...jngn sikit2 minum...aku pun  sekalije berhenti lps tu telah...glurp!!! loya tekak aku...8.30 minum kul 10.30 ambik darah lg...sementara tu aku tunggu turn utk jumpa dr. lak...kali ni mmg ramailah orang...smpai x de tempat duduk...

dalam kul 8.45 kene panggil ngan dr lak...x lah tanya sangt pun...cuma tanya ada alahan x...lps tu aku cakp cuma badan kat blakang dah naik bintik2...sblum ni mmg xdelah...lps tu dr. ckp nnti kite scan kat bilik no.4...la tuje...masa ni kat bilik no.1...x pelah...aku pun  x de idea nk tanya apa2 kat dr. x lama panggil untuk scan lak...ni lah saat yang dinantikan...nak tgk baby...dr. tunjukkan heartbeat baby...kepala baby pun dah nmpak membesar...sihat...tp yang x bestnya uri kat bawak...sedih!!!! dr.ckp 28 minggu nanti scan balik...harap x papelah...sbanrnye dalam hati ni risau..nmpaknye aku mmg kene berjaga2, x leh wat keje berat2...hubby lagilah risau...

tujelah pengalaman checkup kat KK kat tempat aku...now, walaupun dah masuk trmetr 2, loya, pening, muntah tetap ada..tp x lah teruk...dalam sehari mst 3 4 kali aku muntah...lps tu bile ptg nak ke malam nak demam...badan panasje...bilelah berakhir...selera pun masih mcm tu gak..x tau nak makan pe...cuba telanjelah..kang x de tenagalak...lps tu jerawat/bintik2 merah kat blkng badan, muka x berseri...kl dulu pakai bedak arab orang puji cantik...skrang pakai bedak x meresap....hidung pun mekar je...muka cpt berminyak...adoihi...sedih tgk diri sendiri...nk tangkap gambar sendiri pun x lalu...huhuhu...


so next month checkp 10 Disember 2013 b4 aku balik jelai utk kenduri...harap2 uri kembali normal...






4 comments:

eMMe said...

oh.. minum air gula, awal kehamilan, result sure normal tu don worry la erienz, tapi yg uri dok bwh tu, not sure ape cara nak bagi dok atas balik, just berdoa byk2 kay.. eriez, pas solat baca doa, ade beli buku panduan mengandung tak? banyak doa dlm tu amalkan, masa ni la.. nak minta pada Allah... InshaAllah...

AzieFirdaus Kamarudin said...

Rasanya le kot kak berurut..btw,congratz ye kak erienz..doakan azie plzzzz

erienz said...

emme, harapnye result air gula okehlah kan... uri kat bawah tu mintak2 sementara je...
x sempat lagi nk beli buku emme...mmg rin lps keje trus balik umah...insyaallah rin akan beli buku tu...
doakan agar dipermudahkan segalanya..

erienz said...

azie, thanks yer...akk pun doakan azie prgnen...insyaallah balik kg. akak berurutlah...