SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Sunday

Mengemas novel2 yang berabuk....


Assalammualaikum...hi kenkawan...hehehe...mcm rancangan kanak2 riang lak...seperti biasalah aku ni mcm tersedar dari mimpi, lupa lak aku ada blog...manjang x updateje....lps tu dh lah x update, jdik silent riderje, aku ada jengah tau, cuma jarang nk komen....

minggu ni mmg minggu duk di umah...tp x taulh dinner nnti kat luar, sbb x taulah nk masak apa, hubby lak dari semalam sakit perut, badan bise2, suh gi klinik x naklak...x pun aku masak bubur je jap lagi....

memandangkan x keluar, so kemaslah novel2 yang berabuk kat dalam almari aku ni...ingt nk susun balik, ikut nama penulis....


 novelis yng paling aku minati Ramlee Awang Murshid....ni adalah antara novel  smua yg ditulis aku beli...cuma x cukup, ada yang orang pinjam x pulang...sedih tau....selain itu Sharifah Abu Salem, Sri Diah,  Norhayati Berahim dn buku2 keluaran creative tu paling best....



 tgh cek smula novel yang aku x key in lagi...



aku dah taip semula,  sblum ni aku dah key in semua novel2 aku ni...tp kat komputer opis, tp masuk wad, smpai skrang x keluar2, aku surelah mst dah x de lagi data2 aku...sbnarnye, senang aku nk buat rujukan bile membeli novel...sbb aku banyk kali beli novel yng sama...nasib baik lah blh tukar, kenkadang jual ngan kenkawan...



kl ikut yang aku key in, termasuk buku2 yang aku baca hasil pinjaman dari ipar duaiku 223 buah dengan belian sebanyak RM4568....wah!!!bnykknye hasil 5 tahun membaca...


kirenya, kl tahun lps aku bl setiap bulan msti lagi bnyk...tp disbbkan skrang sudah kurang membeli, pinjam ngan kakak ipar je....agak2nye dah cecah RM5 ribu...




6 comments:

eMMe said...

amboi..cam library, siap key in lagik tu... R.A.M?? same la, tapi Rienz lagi banyak, kite baru nak start kumpul baru de 8 buah buku... skrg ni tgh baca Cinta Sufi, dia de novel citenye sambung2 kan...kan... nak pinjam kat erienz, jauh sgt la library nye, hehehehhe...

erienz said...

emme pun suka yer baca novel dr RAM...ikutkan smua dah baca novel beliau ni, tp novel x cukup, orang pinjm x pulang....huhuhu...


tulah berjauhan erk kite ni, kl x blh rin bagi pinjam novel...

eMMe said...

rienz, tau tau urutan novel, coz ade yg RAM wat cite sambung2... last me baca Cinta Sufi, pas tu nak baca novel tajuk mane dulu ek.. ??? me main baca je, hahaha...

erienz said...

nnti rin tgk yer...novel yag tu kl x silap smbungannye smpai 5 buah novel...

eMMe said...

tu nak tau tu..
1) Bagaikan Puteri
2) Cinta Sang Ratu
3) Cinta Sufi
4) Hijab Sang Pecinta
5) Sutera Bidadari

betul ke rienz urutannye? Me skrg baca Hijab Sang Pecinta, hehehe.. tak pasal2 Rienz kene semak balik, hehehe..takpe2...hehehe..

Arina Azman said...

i need you >> http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/07/i-need-you-novel-sponsorship.html