SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Tuesday

Citer Lama Percutian di Langkawi 1

Sorilah erk, cite lama...tp x kirelah aku nak cite gak
kat sini, wat tetapan diri sendiri...hehehe...
ini adalah family day opis myhubby...YPJ Holdings...
rsanye first time wat pertengahan tahun....
sllnye ujung tahun...so slps ke Sabah...
pulau langkawi lak...ni adalah kali ke-2 aku gi...
kl nak gi sendri, x taulah taun bile dapat gi....huhuhu...

bercuti ni pada bulan 5,
 24 ~ 26 Mei 2013 (Jumaat ~ Ahad)...
tp kami bertolak dari opis tgh malam  23hb yer...
naik bas ke Subang...first time naik firefly...
sll kenal airasia je...ni adalah group first...
1 bas dan 1 van....lagi 1 bas gerak esk pg 24hb...
tp kali ni gi, agak penat...penat menunggu...
sampai di subang baru kul 7.15pg...lps tu
fligt asyik tundaje...sepatutnye kul 10 kiteorang dah masuk
balai belepas...

smpai di Langkawi 12.45tghari...
dh lari jadual lawatan...x leh nak check in...
ikutkan jadual asal check in dulu...
baru lawatan....


 singgah lunch di sini...
terbaik...lauk makan malamtu...
siakap 3 rasa, sotong gorng tepung, tom yam...
ketam...bnyk lagilah...puas ati makan...
gambar non ado...sbb dah lapo...
kepala aku dah pening...
cuaca pun hujan renyai2...sejukje...
tp tgk lauk...alahi kenapa x membiru airnye...
musim hujan agaknye...



memandangkan masa pun x bnyk...
truslah kami ke Sungai Kilim....
hujan masih renyai2 lagi...
b4 tu aku dh telan panadol....
ni agaknye, gara2 penat menunggu...
lps tu ngan x mandi lagi...
tp masih Wangi lagilah....hahaha....


menunggu giliran....
 alololo....comeinye anak angkt aku ni...
tp bukan nak pun ngan orang...
kenkadang aku dukungje...
geram tgk....nama Harris....

muka aku cuakje...
x denye...aku ok je...
nasib baik pening dah hilang....



kami dah gerak ke perhentian yg pertama.....


apa nama tempat ni erk...
rumah kelong yer...
first dia tunjuk ikan yang meludah makanan...
dia letak roti kat tepi papan tu...
ika tu ludah hingga roti tu jatuh ke air...
x pandailah aku nk xplain...
datanglah sini yer...
lps tu tgk ikan pari...besarnye....
lps tu belangkas spt gambar di atas...



gerak ke tempat helang lak...
bnyk gambar, tp aku tunjuk yg ni jelah...
gile gayat...bnyk betul helang....



koorang rasa mcm bentuk pe?????




alhmdulilah smpai sini gak....



nmpk x bentuk kasut....


last sekali gerak ke gua kelawar...
aku masuk gak, bnyk tul kelawar...
tp bau kurang menyenangkan...
taulah kiteorang x mandi lagi...huhuhu...
dalam 4.30 kiteorang gerak ke hotel....
check in di Hotel Langkasuka...
smpi sana tgk group ke-2 pun baru smpai...
kirenye sama-sama baru nak check in....
yg x bestnye, agak x teratur pembahagian bilik...
dan aku mmg x puas ati...
adake dapat bilik orang kursus...
nasib baik aku baik...
kl ko bagi borang complain mmg aku complain
kaw kaw punye....mcm double standard je...
xtiviti malam adalah dinner...
nnti aku update lagi...


1 comment:

Deqla Manjew said...

wahh bestnye pegi langkawi.. err.. geli lak tgk ikan tu.. huhuhu...