SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Tuesday

Mukaku Kering...

Bulan2 puasa ni...air dalam badan kurang....
seringkali kulit muka aku akan mengelupas...
kat tepi hidunglah, pipi....dan paling teruk
kat tepi bibir....

 kak ina syorkan aku pakai Vaselin ni....
oklah...lembab sikit kulit...
kenkadang aku letak kat bibir...
janganlak ko gi jilat2 bibir tu...
kan ada yang batal puasa lak....
hehehe...



model x berbayar Vaselin...
gilah cuba yer...



tgk....kilatje bibir aku...
x yah pakai lipgloss...
bukan baru lps makan goreng pisang tau...


12 comments:

amaniammar said...

salam kenal...

baru je mengenali blog ini...
amalkan smasa bersahur 3-5 glas air
alhamdulillah setakat ke hari ni
sy tidak mengalami kekeringan....

harap dapat membantu..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

org kata masa mlm tu kena minum air byk2... tp satu la yg leceh, tgh tido asik nak bgn terkencing jek pulak..huhuhu

~ PUAN THALHA ~ said...

dear, vesaline ni boleh pakai kat muka ek? lah. baru tahu neh. nak try jugak lah. ingatkan kat tangan, kaki je.

sifu im said...

tym dok egypt dlu..sllu gk pakai ni kt bibir sbb cuaca panas sngt

eMMe said...

saya pun gune vaseline, ternyata sesuai dgn bibir saya yg dulunya kering, skrg tidak lagik...hehehe...tapi kene calit dgn lipstik skit, coz, bibir ku bukan jenis yg merah, hahahahhaha....

CuTeMiUt78 said...

yup betul tu.. cam akak masa awal pose tu... dah la kena gusi bengkak... pastu lidah pun kering.. sakit tekak plak tu.. bibir pun jd kering semacam je rasanya

erienz said...

ammaniaramar: salam kenal, tq saranan minum air bnyk...rasanye dah buat, tp tetap kering gak...

erienz said...

Belinda: betullah minum air bnyk2 nk terkencing lak...tu yg malas rasa nk ke toiletje...

erienz said...

Puan Thalha: blh, tp tempat yg keringje...jangan sapu mcm pakai krim muka...kang lain lak jadik..hehehe...

erienz said...

sifu im: ha ah lah mmg bagus pakai vaseline ni...dulu pakai losyen lain lagi bertmbah kering....

erienz said...

emme: rin kl dah pakai vaseline malas lagi nk pakai lipstik, nk2 bulan puasa ni, kl ada meeting kenalah pakai...hehehe...

erienz said...

cutemiut78: terbukti berkesan kan kak...jom kite reramai pakai vaseline...