SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Sunday

JaKeL Oh JaKeL


Ni cite lapok yer....dah lama aku simpan...cuti2 ni malas tul nk update...nak2 lak, tenet ni lembap je...walaupun biru...x taulah kenapa erk...baru  mood dtg nk menjengah kawan2....tibe2  tenet slow....ni pun aku x tau lah leh ke x, aku taip entry smpai hbs dah trus publish....kl x aku auto publishjelah yer....janji ada entry....hehehe....


 tercari2 x de kain yg berkenan utuk bt kain dipadankan ngan baju kebaya....
yang dipegang kain samarinda, sesuai kl ngan baju kurung, kebaya @ kurung Pahang...



last, nasib baik jumpa....tu pun puas selak menyelak....baru jumpa warna yang sesuai ngan baju kebaya dia...aku ngan kak zai cepat2 ckp ok sangt dan sesuai...sbb aku dah lapor, dahlh hujan lebat...




ni pasal aku gi jakel buat kali ke 3, sblum ni aku gi Jakel kat KL, lps tu kat Segamat, dan last sekali kat sinilah...mana lagi kalau bukan kat JB..teman member beli kain...dan aku berjaya tidak membeli....


yang paling best tentang Jakel KL dan Jakel Segamat...kat sgmat aku mak bagi aku kain sepasang...yang sama ngan kain yang aku beli kat KL...tp harga lagi murah dari KL....wah cptnye trun harga....koorag tau harga aku beli kain tu kat KL sepasang RM55 tp aku dapt RM50....mak aku beli 4 pasang....RM135...jadik sepasang RM33.75 beza RM16.25....wah jauh tu.....kiranye murahje kain yang aku beli tu...upah pun lagi mahal....


 Memandangkan dah ada warna hijau...aku ambik biru lak....


 rupa2nya kain ni jenis baju lain, kain lain....
adik aku ambik 2m baju 2m kain....



 ni pun utuk adik aku Nadia....


 mmg kain yg sama aku beli kat KL...
x de lagi warna yang menarik...
so mak aku ambik warna sama ngan aku.....



RM 135, ok tamat citer pasal kain kat Jakel ni...


Berbalik cite aku ke Jakel JB Jumaat 2 minggu lps rasanye...sepatutnye aku gi ngedate ngan ain, kak ina dan ummu...tp x jadik...tu yang si shidah ajak teman ke Jakel.....spnjang 2 minggu lps mmg hujan sepanjang minggu....kiteorang redah gak, punya boring duk kat opis, maklumlah masa rehat kan panjang...so lps membeli....dn mmg lapar...gi kipmart lak...nilah masa yag dinanti2kan, pert dah berbunyi2....




 disebabkan hujan semua mintak teh tarik....
kak zai je mintak milo o panas...






nasi ayam untuk adik...eh ntah erk spa nama ntah budak tu...
kawan shidah.... 



meehon bakso utk shidah....


nasi ayam penyek...untuk kak zai...


meehon goreng...x sedap langsung...
x pedas....




3 comments:

.::WaNiE::. said...

lapar pulak aku nengoknye ciss

Redbloodsnow said...

wahhh kira murah gak ek. 4 pasang kain dpt rm135 :) best ah. tang makanan tuh lak..gulpsss, melior sudah. hiksss

Citarasa Rinduan said...

erin..
peeh..murah gile harganya..
ayu pernah ke jakel tampoi...
rM1,000k ko...peeh........tobat...pertama dan terakhirlah...belanjer sana


erin...bab update blog..erin kena hari2 update nanti mood nak berblogging ada....SEMANGAT ERIN!!!!!! CHAIYOK2