SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Thursday

My Family


n3 yang sudah lapuk....
tp x pelah....asalkan ada citekan...
ni aku dinner bersama family aku...
bulan lps aku balik kampung....
yg aku x berapa sihat tu....


dinner lps balik dr kenduri kwin...
lps sopink kat air hitam...
sopink kat Jakel Segamat lagi...
menggigil x mkn....
sebb nk kejar ke Jakel....
takut tutup cpt....
tp kedai Segamat mmg tutup cpt apa...
tu kena rashing truz....x yah berhenti minum ptg....


so dinnerlah di Segamat...
lupa tgk nama kedai...
tp sebelah masjid Segamat...
eh segamat bnyk masjid yang mana satu...
mana2lah yer....


bangteh dan ayah....
bangteh yg bertambah gemuk...
tp adik beradik aku mmg baka besar2 dan tinggi...
bangteh ni pn dh tinggi dari aku...
kalau sekolh biasa dh tingkatan 1....
ni sekolah khas baru darjah 1....
sangt susah nk suh gi sekolah....



mak dan adik aku yang bongsu....Ijan @ Nisha...
tgk muka mak aku...semua orang ckp aku ikut muka mak...
dah anak mak...mmglah ikut muka mak....



ni adik perempuan aku no.2  nama Zuha...
dgn tunang dia Jem...
adik aku yg no.3 x de, belajar kat KL....
nadia...tgk je tau....hehehe....




pilahan kami sekeluarga...
sup tulang...


kailan ikan masin



puyuh goreng kunyit dan...



ikan siakap 3 rasa...





gambar tuan blog yg agak selekah....
almaklumlh x sihat...stress tau...
jalan time batuk selsema.....
huhuhuhu.....



Wednesday

Time berkobar-kobar

waduh bila semangt datang utk berblogging...
internet lak lembab  giler...
stres jadiknye.....
x dapat nk melawat kenkawn yg lain...
baru separuhje....
lom lagi nk berkenalan yg baru....

mata aku dah kuyu ni...
kl berterusan gak kelembapan ni...
terpaksalah aku off dulu...
masuk bilik baca novel jelah...
lps tu leh tido...
badan pun rasa letih....
almaklumlah bendera merah...


kat opis lak....air cond x berapa nk berfungsi...
leh tertekan jadiknye...
panas tul...baju aku pun leh basah....
sok aku nk pakai baju kurungke...
atau blouse....x leh tahan panasnye....


oklah...aku cuba off dulu internt ni...
kalau sama gak...mmg suh aku tido awal lagi...
semalam aku tido kul 7....kul 12.45 mlm sador...
tgk tv jap....sambung baca novel....
lps tu jam berapa aku tido balik....





Tuesday

Kebizian Melanda

Assalammualaikum...
Mohon maaf kat rakan blogger sejak akhir2 ni...
aku tidak berkesempatan utk terjah blog koorang...
almaklumlah sejak minggu lps dan minggu ni 
serta minggu setrusnye...selagi meeting BOD x buat...
sure akan busy dari jam 8pg ~ 5 ptg....


Hari ni Hj. Bos x de...meeting di Kuala Lumpur..
tp aku still mensetalkan Pwr Pnt dan Laporan utk dikemaskinikan...
perubahan akan berlaku dari masa ke semasa....
so aku mohon maaf x dapat menjengah di blog koorang...
ok can cin cau....




Friday

Update Ngan Laju....x mandi lagi ni....

Hehehe.....jam menunjukkan dah dekat 6.30 pg....
ntah apa mimpi pagi tdi....aku bngun kul 5...
truz uli tepung buat karipap....
tiba2 rasa nk bg diorang rasa karipap aku...blh gitu...





inti kentang yg aku buat minggu lps....
dah 2 kali aku uli tepng.....




sorilah gambar kabur....
maklumlah snap waktu subuh...


close up sikit.....aku pakai alatan membuat karipap yer...
x denya aku nk ulit satu2....




nilah hasilnya...kulit agak tebal....
almaklumlah sell aku mask utk 2 orang...
ni uli utk ramai orang....agak lenguh tangan aku nk uli yer...
almaklmlh bukan pakar dlm masakn....siap mggireng jam 6.25...

tidak lupa jugak utk myhubby bawak bekal kat opis....
kan meraung kl aku x bekalkan....hehehe...

ok lo....nk mandi....nk gi keje....





Thursday

TeRSeLaH BiNTaNg Di JusCo


Yup..entry yg dah lapok...
rasanye akhir bulan 5 aku gi Jusco Tebrau...
bersama kak anor dan kak zaidah...
Hari Jumaat rasanye...sbb Jusco jauh dari opis...
memerlukan masa yg panjang utk  ke sana....




ushawan wanita yg berjaya...Kak Anor..
tgh pilih barang utk di bawa ke Serlah Bintang....



tudung2 baru....




Pin Tudung....cantikkan...




Bnyak tudung oi...rambang mata  tgk...
tp aku x pandi guna selendang...
jadik idoklah membeli....




kl nk tgk lebh lanjut..blh search di FB SerlahBintang..
pasti ada....kl nk tgk lebh dekat...
blhlah ke Jusco Bukit Tebrau...di kiosk level 1...




Wednesday

HaPPy FaThEr DaYs


DaH LeWat RaSaNyE UnTuk Aku UcPkn...
SeLaMaT HaRi BaPa BuAt MyHubbY...
x KiRa Lah...aKu Nk UcaP & BeLaNjA GaK....
LaGi PuN DaH LaMa X LuNCh BeRsAMa...



MyHuBBy TaNYa KeNaPa Nk MkaN KaT sInI...
SeLaLuNya KL TaRiKh PeNtiNg Je KaMi MaKan KaT SiNI...
AkU JaWaB sEmPeNa HaRi BaPa...
Tu MyHubbY GeLak...LoM Ada AnK CaMna Nk SamBt....
x KiRa KeNa SaMbUt Gak....



KaMi Ke ImAno's AngSaNa...



SpgeTi CarBoRa....fiRsT TiMe Rasa...
Ok GaK...



Ni MyHubbY PunYa...
aKu LuPa  naMaNye...
McM ChiCken ChoPLaH....


aKu JuGaK Nk UcaPkaN SeLaMat HaRi BapA
UnTuk AyaHaNdA TeRciNTa En. MusTaFa dan 
FIL En. M. SaLiH... SaYaNg AYaH Dan AbAh...



KeMaS oh KeMaS


NiLaH SePaNjAnG CuTi SeKoLaH KaT oPiS...
STaRT 7hb ~ 9hb JuN 2011....
oRg CuTi SeKoLaH gi BeRCuTi...
aKu DaN ShiDaH doK KeMaS BiLiK BoS...
OkLaH DaH LaMa aKu RaNcAnG..
Tp  MaSa x De...
SO NiLaH mAsAnYe....
KeTikA SeMuA StAf BeRCuTi....

AkU LuPa NaK SnAp SeBeLuM  BiLiK ni Di KeMAs...
 AkU UbaH SoFa, MeJa KeRJa dan PeTi Ais...
AlMaRi x LeH UbAh....BeRaT GiLeR...
So KeKaL Di SiTu...
NaK Suh StAf LeLaki MMg SuSaHLah.....
BaIk AkU BuAt NgaN ShiDaH dan AnTie....




Ni SeLpS MeMbELi BaRanG2 KePeRLuaN DaLaM BiLiK...
HaRi KhaMiS...AwAl2 PaGi SmPaI Truz aKu CarI
SkRu Drver....CuBa PaSaNg Rak SenDiRi...
Tp KeNa TuNggU ShIdaH GaK...
MMg MeRaH TanGaN...
SeBb KeNa BnyK GuNa TeNaGa MeMuTaR SkRu...
DaPaT Buat 2 Je Rak...
Last2 PaGGiL stF LeLaKi....SaLEh Yag TLong 




6 BuAh RaK Aku BELi...
seBB nk LeTaK BuKu dan KeRTas KerJa....
LuKa TaNgaN SaLeH...
KaLaU TaNgaN Aku LaGiLaH...




NiLaH HsiLnYe...
MaSaLahnye meJa Bos Ni MeNgaDap PintUlah...
SuSh AkU nk MeNyELiNaP BaLik...Hehehe...




SoFa yg TeLaH di UbaH KedUdUkaNNye...
Nmpk x BunGa Tu...
AkU dah BeLi PaSu BaRu kaT AIR HiTam...
LuPa Nk SnAp...InGaT Nk BeLi TiKaR BuLuH...
Tp MaKLuMLh BaWk FaMiLy...
PeNuh..x MuAt...



JeNg JeNg JenG...daH KeMAs....
SaMpaI DeMaM TaU Aku KeMaS...
BaDaN SaKiT-SaKiT, BaTuk Sbb MaSa Gi BeLi BrNg..
Aku BaNtAi MiNuM Cool BlOg...
DaHLaH CuaCa PaNas TeRiK...
PaDaHaL BaTuK BaRu Nk BaIk...
TRuz SaMpAI SeKaRaNg aKu BaTuK....






Tuesday

SaLaM SeMuA


SaLaM SeMuA.....

DaH LaMa TuL x UpDaTe.....

SoRi KaLiAn....

MooD uNtUk BeRBloGGinG AgAk MeRuNdUm...

CuBa GaK MeNgArAnG Tp X PeRnAh JaDi....

BuKa TuTuP BuKa TuTup BLoG ni...

TuLaH KeAdAaN SeLaMa SeMinGGu....

DiTaMbAh x BeRaPa SiHaT...

SeBeLuM & SeLePaS BaLiK Kg....

BaTuK  DeMaM.....sEjAk 2 BuLaN LaLu...

RaSaNyE BiL RaWaTaN uTk 2 bLn dAh 5 KaLi...

BnYaK nk CiTe nK DiKoNgsiKan....

TuNggU Ok.....


Thursday

Sepanjang Cuti


Assalammualaikum.....
Yeh! aku kembali....dah lama x update...mula bersawang....
ayat2 biasa bila dah lama x berblogging....huhuhu....
sbnarnye bnyk cite yang nk dikongsikan...
tp sejak minggu lps x berapa sihat....
mula hari Khamis  minggu lps hinggalah sekarang....
demam dan batuk....le ni batuk lak yg tinggal....



Hari Jumaat (10/6) aku mintak balik awal...
lps solat Jumaat truz bertolak balik kg....
aku half day...nasib baik bos bg...
dia nmpak aku x sihatkan....
sbb tu bg aku balik cpt....
lagipun kira upah kemas bilik bos kan...hehehe...
sampai demam aku....
alhamdulilah dalam kul 5.30 ptg dah sampai Jelai N9....




Hari Sabtu (11/6) kul  7.15pg aku, 
myhubby, mak dan adik aku (Nadia)
bertolak ke Kuala Lumpur, adik aku mohon belajar kat KL lak...
pada awalnye, kawan adik aku tunggu kat tol sungai Besi...
sekali tu dapat call, atuk budak tu meninggal....Innalilah.....
so x dapatlah nk mnghantar ke kolej tu...
dengan lafaz bismillah redah lah kete myhubby yg
x pernah sampai bandar Kuala Lumpur...
pusing2  cari Taman Maluri Kolej Cybernatic....
mmg rasa x jumpa, kena tanya orang gak....
dekat 45 minit baru smpai kolej tu....




lps tu nak cari jalan keluar lak...
masalh gak...dahlah minyak tnggal setakuk...
satu stesen minyak pun aku x jumpa...
tgk2 dh nk menuju ke Shah Alam....
cari hiway KLIA....tu pun pusing2 x keluar2 dari KL...




Dh zohor barulah dapt keluar dari Kuala Lumpur...
berhenti di  R&R Dengkil....solat dan makan tghari....
dekat 4.30ptg sampai umah...
tp keadaan aku sngt lemah oi...
aku mmg alah cuaca kat Kuala Lumpur...
dulu satu sem belajar di KL, asyik demamje...
ni pulak kena batuk yg teruk....semput....




Hari Ahad (12/6)....kami sekeluarga outing 
 ke Batu Pahat, Air Hitam & Segamat.....
seronok gi kenduri umah kawan adik....
lps tu truz ke air hitam utuk beli barang2 kawin adik....
lps tu  ke Segamat utk cari cadar,
tp x de yg berkenan.....yg berkenan harga dekat 600
x de dlm bajet...nk cari dalam bajet....hehehe...
beli jugak kain utuk blog.....


 pengantin di Batu Pahat....tema hijau hitam....



 adik berkenan bakul hantaran mcm ni....




kotak tisu...cantikkan....
25 bekas RM48....



nilah hasilnye.....shoping di Air Hitam dan Segamat....








Friday

Nyamie Nyamie...

Hari apa erk, myhubby x keje malam...
hari selasa rasanye...lps balik dari umah mak...
ingtkan nk keje...tgk jam dah dekat 6.30ptg...
lps tu pert pun lapar....cutijelah hari tu....
dapatlh dinner ngan hubby....


muka banyak monyok...penat o....
kemas bilik bos...



dah sama ngan meje lak warna baju...



mintak nescafe...menyesal lak mintak air bersusu ni...
puas nk habskan makann....konyengje...


myhubby lak pilih water melon....



chicken chop with mushrom...
lupa lah apa namanye....
tp kuahnye mushrom lah...




chicken chop blackpappr....utk myhubby....
NYAMIE-NYAMIE.....BLH MKAN LAGI...









Thursday

Rasa nk patah pinggang aku ni...

Assalammualaikum...
bilalh nk rasa menggebu dan konsistan berblogging...
huhuhuhu.....

mmg 2 3 hari ni letih tul rasanye....
bermula hari Selasa....jam 11.00pg td barulah siap semuanye....
nk tau apa aku buat.....


~


~



~



~


~


AKU KENA KEMAS BILIK BOS OI....


aik bos ni, aku nk pindah pun ada tugas2 akhir yer...
aku je cakp nk pindah, tp cara bos aku ni...
mcm x bagi aku pindah je....camna ni...
kata dah janji....huhuhu....kite serah pada takdir jelah...


berbalik kisah mngemas ni....
memandangkan minggu ni mcm free sikit....
almaklumlah cuti sekolahkan....staf ramai lah 
yang ambik cuti, nk meeting pun berapa keratje 
yang datang, baik x yah, kite mula minggu dpn jelah..


mula mengemas, tepat jam 12tghari...hr selasa...
x leh lah aku buat sorangkan...
kenalah mintak tolong shidah dan antie foo....


hari Rabu semalam...kemas lagi...
gambar masa kiteorag sepahkan
mmg non ado....sori yer....mula dari pagi hingga 12 tghari...
lps tu ke Giant, kat  Bukit Indah, lps tu ke Giant Tampoi..
lps tu patah balik ke Giant Bukit Indah
pusing2 o....naik lenguh pinggang aku...
x yahlah terangkan kenapalh yer...
pusing2 yg pasti dh dapat...
yg pasti kul 4 lbh baru smpai opis balik....



hari ni, masuk keje je, truz aku pasang rak....
bos aku bercuti hari ni...
jadik senanglah nk bergurau senda 
ngan shidah kat dlam bilik bos...
mula2 mmg xcited nk pasang sendiri...
tp baru pasang 1 rak...tangan dah merah2...
giler kentang menggunakan tenaga....
sakit tul tangan


x leh jadik, 
nak x nak kena lah panggil saleh 
yang memakai baju oren tu yer...
kena tangan lelaki gak...baru power...
cepat sikt siap, kl x mmg terkial2lh nk siapkan...
tangan si Saleh ni pun luka...sian ko...nk buat camna...
ko je lelaki yg ado...yg lain x nmpk...hehehe...


Hari ni hari kamiskan....mula2 mmg  bpuasa....
lps tu x tahan batuk oi...tekak mmg sakit....
dan haus sngt...last2 aku berbuka gak...
sedapje aku melantak nasi ayam penyek 
dan air limau suam...
si shidah lagi best, siap sahur pagi td...
x berjaya berpuasa gak...kena selsma...
tahu2jelah...pasang rak tu berabuk...
terbersin je...






Tuesday

Sudah bertanda nampaknye....

Assalammualaikum....udah lama aku x update....mata ni dah mula ngatukz...tp gagahkan diri utuk satu entry....rindu rsanye....nk buat kat opis...komputer lembab nk mampus....nk lawat kenkwan pun truz x de mood....


ni aku nk cite hari cuti aku, utuk bulan ni, pecah rekod aku x kemana2 pun....just duk di umahje....snggh seronk...hujan lak tu....hmmm....tido, baca novel....makan...tujelah....internet pun malas nk buka....hehehe....


memandangkn ct duk di umah, x kan cuti masak gakkan....kenalah masak gak...nasib baiklah kat umah ada barang2 yag masih lom hbs....hari sabtu sarapan mkn yg simple2je, eh x lah simple, gigih tau bangun pepagi aku masak inti karipap, ni disbbkan myhubby asyik tanya, dh lama aku x buat karipap....dalam kul 4 barulah aku masak maggi goreng...truzlah bawak sampai ke sok pagi....hehehe...


hari Ahad, aku buat conflaks lak...first time aku masak kuih dan menggunakan oven...hehehe....mmg kalut....tp ok gak...nk belajr buat biskut lak....masa memasak tu...dapatlh tanda buat perintn.....



 masa snap gambar ni, dah 3 hari luka ni....tp masih nmpak merah...hari2 bubuh myk gamt, tp x baik pun....nmpak hodoh sdah..dahlah dulu bisul kat kaki pun bertanda...kali ni kat tangan lak....huhhuhu....eh lupa nk bg tau, melecur ni disbbkan kena kuali masa aku menggorng cnflks....



jgn berkudis sudah....



Friday

Majlis di Puteri Pan Pancific

Alhamdulilah...semua berjalan dengan lancar...tahniah untuk Traning kerna brjaya menganjurkan majlis Penutup dan Penyampaian Sijil utk Akademi Pemandu Bas  yang melibat 2 organisasi luar iaitu IRDA dan PAIM....majlis diaadakan pada 31 Mei 2011 di Puteri Pan Pacific  jam 8.00 malam...





datang sini bertugas tau...aku dan kak zurina bahagian penyambut tetamu utk student...kak zurina ni PA CEO...



Majlis sudah bermula....tetamu VVIP Y.B Ahmad Zahri...




mmg sngt lapo...tp mkn agak kelam kabut...sbb dalm tugas....
sbb tu aku x ambik gambar mknn dgn cun...hehehe...




para graduasi....



sesi penyampaian sijil....



ni masa briefing....tgk jam dah kul 7.45mlm...ada 10 minit utk bersiap...
nasib baik aku dah siap2 kat umah lebih awal....




cenderahati.....



 antara hadiah yang diterima utk peserta terbaik...


gambar tuan blog yg x berapa nk ceria.....huhuhu...