SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Thursday

Selagi x cnfrm x leh nk xcited sngt...


Assalammualaikum....n3 fresh ni, sllnye aku but autpblish,
hehehe, kantoi... x taulah perasaan skrang rasa mcm mana...
rasa srnk tiap2 pagi adaje cite prancangan utk anak...
tulah nikmat nk jadik ibu dan ayah kan...



koorang rasa aku pregnen x?...
aku ni masa time2 mula  kawin mmg xcited lah, 
pantang lewat sikit, aku akan test,
tp cnfrmlah -ve...

nk jadikkan cite,  26hb/ Sabtu aku  period..
x lah bnyk mana....hari ahad kat pad aku langsung x de darah..
mcm konfius sikit, sllnye kl hari ke-2 mmg dah heavylah...
3 4 helai tukar pad....tp hari tu x de...


pagi 28 tu aku bngun solat, tp aku tertanya2 knp x period ngan betul ni..
x pernah kene macam ni...so aku trus rasa nk buat pregnen test,
dah lah pregnen test tu, xpired bulan 12 tahun 2011....hehehe


aku ni jenis x sabor agaknye, tgk line satu clearje....
trus aku campk dlm tong smpah..
cnfrm aku  x pregnen...tp tetap hairan..
knp masih x priod lagi...dh lah aku ni jenis period yg teratur...
ptg tu balik dari opis, aku tgk balik kat tong smpah...
sekali double line...ya Allah time tu aku rasa..
mcm x caya tau, hubby pun mcm tercengang2...betulke?


esknye 29hb, balik keje beli 2 pregnen test....
double line lagi...30hb nk gi keje aku test lagi, sama jugak....
syukur pada Allah kerna memberi rezki buat aku dan suami...


mohon maaf n3 ni x lah fresh,
sbb aku dah save kat draf x smpt nk buat smlam...
aku trus smbungje...

smlam aku gerak terlalu xtif agaknye...trun guna tangga, naik tangga
so aku bleding sikit2...rasa takut pun yer walaupun dah baca kat intrnt..
normal minggu2 awal kehamilan...smlam jumpa doc, rahim aku dah besar..
tp masih x nmpk lagi, so kene jumpa balik 2 minggu dari skrang...
doc kire dah 4 minggu...hari ni doc bagi surat mc...
suh aku rehat, jangan buat keje berat2...
dan hari ni juga, masih bleding sikit2..
doakan aku yer kenkawan....




12 comments:

PUANSTOBERI said...

Tahniah... Insyaallah..seme akan oke.. *doa..doa*

Seronoknya..bila la nak merasa camtu :)

erienz said...

Puanstoberi: Insyaallah,lps ni rezeki dear lak..

Ezreen Abdul Rahim, Johor DT said...

Alhamdullilah seronok akak dengar...jg diri baik2 tau jgn lasak2 sangat...makan makanan yg berzat

erienz said...

Ezreen: ala, baru nk suprise ngan orang kp, akk dah tau lak....berkat stokin bby yang akk bagi...

eMMe said...

take care... saya pun excited dgr, erienz positif pregnant, awal2 ni kene jaga, dulu org nasihat kite, ni giliran saya lak nasihat erienz, hehehe... have a gud rest dear!

erienz said...

emme: tq yunk, srnk sngt rasanye, almaklumlah dah lama menunggu...nilah rezeki yg terindah...

FirZie83 said...

tahniah kak...semoga selamat hingga ke akhirnya...aminnnnnnn

erienz said...

Firzie83: tq yunk, akk doakan adik cpt2 pregnan...

eyza said...

Tahniah.. bestnya... doakan kami2 yg TTC ni ye pulak pasni....

~Siti Hajar~ said...

Tahniah erinz..take good care ok...

jgn keja kuat & jaga mkn..

erienz said...

eyza: ok dear, kite doakan awk cpt dapat bby...

erienz said...

Siti Hajar: Tq dear, lama x jengah awak, sori yer...