SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Wednesday

Kenduri Kawin di Johol & Pilah

 Time ni aku balik kampung awal bulan hari tu, lps aku ke HSI...cuti secara tibe2...
blh baca SINI, muka sedih sbnarnye...letih, tp buat x tauje, nk ikut gi knduri gak...
walaupun dr. suh rehat...tp dh reda punya pasal, redahje...



Bertolak dari umah kul 12 lbh, lps mak gi marhaban dan ayah gi kenduri di sekitar Jelai...adik aku yang mengandm kat Johol dh bertolak lbh awal, kul 7.15 dah smpi umah pengantin, sbb nikah pun hari yang sma...aku lupa apa nama kampung ni...
xceli, ni jiran aku punya sedara mara,
 tp adik mak aku kawin ngan adik jiran aku ni..yang aku panggil cik zimah
so dh macam sedara maralah jugakkan...




ni mmg betul suasana kampng, mncabar tul...kene lalu titi, sbnarnye saje letak kete jauh,
dh lah kete lalu ngam2je, kl dh bertembung, kete lagi satu kene berhenti bagi laluan, 
kl jln gak x pasal2 kete ko masuk longkang...lps tu kiri kanan kelapa sawit....
aku sbnarnye mmg dh lama x jejak ke Johol ni, rasanye last antar mak lang aku kawin ngan adik cik zimah ni, skrang aku bahasa kan Pak Langlah...anak maklang aku pun yang sulung dah 16 tahun...lama giler aku x jejak ke sini, tp mmg best lalu sini, hutan kiri kanan, ada sungai, sejukje, gambar x de yer...mood tgh weng masa tu...



beratur....meniti titi...pert dah lapo ni...



 dari jauh aku dh nmpak warna purple, sah aku ikut tema majlis ni...
ni pelamin adik aku kawin dulu..


sorilah gambar pengntin x de, cuaca ketika ini mendung, baru lps hujan..so lecak, jadik ko nmpak ambik makanan agak susah, nk kepit ko punya kain lagi, beg tangan, lps tu nk cari tempat duduk pun susah, sbb smua berladung ngan air....ada tapai o, tp mmg aku x leh makan kan...



lps pengantin bersanding, adik aku punye keje dah selesai,
so gerak ke Kuala Pilah, ni pun sedara jauh gak, tp rapat ngan ayah aku, 
sbb dulu ayah aku duk ngan maklong/ merangkap kakak ayah aku kat Pilah...
Kat Pilah ni bnyk sedara mara arwah Pak Long aku...
aku pun x tau nk panggil apa..
gi sini pun tema purple...asal smua pengantin purple je ni...
sori gambar non ado....


2 comments:

chinta... said...

kak erienz...chinta tengok akak makin berseri2 la...hehhehe jelesnya...doakan saya jugak ye kak

Mah@Mahu said...

Minggu akhir contest di blog Mahamahu hadiah wang tunai dan barangan masih milik anda sertai sekarang..