SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Wednesday

Sangat memboringkan....

Assalammualaikum...
Hari ni my bos cuti lagi..
wah hepi, hehehe...


tp aku ditugaskn jg kaunter dpn...
pensan, x suka sbnarnye..
kene jawab panggilan telefon..
kene beri penerangan...
dah yg pasti kene bnyk bersabr..
suara pun ala2 operator yang terlatih...
auw, ada x orang tergoda call aku...
lps tu kene intertain orang dtng..
ni pun satu, kene snyum memanjang...
kaunter pun mengadap bilik CEO...
lagilah kene senyum kambing....


cuti sekolah ni ramailah yang cuti...
so receptionst ni cuti kawin...
jadik kiteorang gilir2lah jaga...
aku dh jaga jumaat lps, hari ni, dan 
insyaallah hari Jumaat ni...
masa jaga pun x lah satu hari..
2 sesi bermula jam 8.00 ~ 1.00tghari, lps tu 
jam 2.00 ~ 5.00 petg...


oklo, skrang ni tentang aku,
kain ada yang x leh zip,camna ni, 
cnfrm baju raya aku yng dh siap tu x leh pakai..
syg belikan rin baju raya yer...huhuhu...


period dah lewat seminggu lbh
masih lom gi chek up, buat buku merah..
masih memikir nk cek klinik swastake, kerajaan...
bleding pun dah x lagi, mmg syukur sesangt..
kl x aku dan hubby mcm stress...
almaklumlah pengamalan first...



aku x alami smptm pening2, loya2ke,
makan tetap makan, tp kene kawal..
sbb aku ni sblum pregnen  dah obesiti...
apath lag skrang ni, mak ai mau jejak 90kg kan aku ni..


nnti aku update lagi, kenkadaang terganggu..
bile datg idea bnyk, call coming lak...
servis kene baik...keje dulu...









6 comments:

My Little Diary said...

oooo...hari ni jdk receptionist sementara lah ye...errmmm bagus jgk aper..

ehem..ehem..semoga semuanya slmt..
:)

atty's said...

ada gudnews ye..semoga semuanya dipermudahkan ye..

selamat menjadi receptionist..smile alwayz k!

Nietanozie said...

salam... tahniah atas gudnews tue yek..lamer tunggu yek lbh kurang saya gak dulu, pas 7 thn, cam mimpi jek dpt berita....

Since lambat preggy, baik check up kat kerajaan, but kalo nak g swasta pun takde masalah. tp check up kerajaan jgn tinggal. camtu la saya buat coz biler preggy lambat depa aware lebih. katanya, preciuos baby (term dr doc saya dulu..:)).

Saya pun dulu bersalin kt swasta, tp still check up kerajaan tak tinggal. takut aper2 jadi kan, sekurang-kurangnya depa ader rekod kiter...

tue pendapat saya la...:)

From : your silent reader..:)

chinta... said...

salam kak erien...tahniah..sorry lambat wish..chinta baru tahu..alhamdulillah berjaya jugak akak akhirnya ek..dah boleh masuk group TTC yg dah berjaya..chinta tumpang happy tau dear

zaidah said...

TAHNIAH ERIN...JAGA DIRI N KESIHATAN...MAKAN KENA JAGA...LAGI SATU JANGAN LUPA MAKAN VITAMIN YANG DOKTOR BAGI....BETTER PEGI BUAT BUKU MERAH AWAL2...AT LEAST DOKTOR BLEH PANTAU PERKEMBANGAN KITA N BABY TAKUT ADE KES SENANG DIA NAK MONITOR...

erienz said...

My Little Diary: hari ni saya x jadik receptionist...:)