SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Tuesday

PaGi JuMaaT AnGkaT BeRaT.....

Terperanjat aku tgk...dpn umah family aku penuh ngan kayu...
betul2 x sabar nk buat majlis ni...
adik aku lagilah malu, 
maklmlah umah tunangnye satu jalan ngan umah famili aku....
mmg dekat sangt...esk hantar perantin x sempat tukar gear 
dah sampai...hehehe....


dah jodoh adik aku dapat orang dekat...
tp adik aku sekolah menngh x sekolah Jelai kt kg ni...
dia sekolah asrama kat Rembau...
tunang dia sekolah Jelailah sama ngan aku...
aku form 5 dia form 3 kot, tp mmg aku x perasan ko...
kakak2 ko aku perasanlh...
sbb aku mmg x pandang budak lelaki ni...
no pakwe2 yer....nk mampos bapak aku belasah aku kl aku 
main cintan2....baikkan aku masa skolh...


snap dulu gambar...muka bersemngt...nk angkat kayu...






bangteh hari ni x sekolah...
kl aku balik je, mengis x nk sekolah...
aku ckp gi sekolah...dia jawb skolh hbs....
bangteh2....last mak aku ckp dh x yah gi...
angkat kayu....itu pun kejap je....gi mandilah...
makanlah...x aci yer bangteh...






posing dulu...baru sebatang...mak oi...
blh tahan berat kayu ni...
ayah aku beli RM1 sebatang yer....




dari depan bwk kebelakang....
giler jauh....500m ado....ni baru separuh perjalanan...






bakal peratin....angkat yer....




bangteh dah mandi....lps tu bersmgt tolong...
siap pakai sarung tangan...









aku dan myhubby setiap kali angkat kayu 
kena kira...mana tau x ckupkan...
acik yang ayah aku beli kayu ni sngt berkira orngnye...
jadik ayah aku pun berkira...jadik kira betul2...
RM1 tu sebatang....mst ada 100 btng ok...



last sekali...kayu yg bangteh angkt...
alhamdulilah....mmg penat rasanye...
sbb mmg jarang buat keje berat...
sesekali keluarkan peluh....ringan badan....


x yah pakai blusher....
muka aku memerah...mmg panas....



nilah kawasan yg akan jadik tempat memasak...
x sabr tunggu majlis bulan 10 ni...
Insyaallah tarikhnye 29/10.....




ptg baru terasa skit bahu...cpt2 sapu minyak...
sakit betul...







15 comments:

atty's said...

mahal gak ye kayu nak buat kayu api sekarang..

NM02 said...

syok tau sepakat wat kerja camni. merasa la masa kawen belah hubby dulu...

MIZZ SUE said...

sampai merah muke..hihi

Sari Yusa Ibrahim said...

awalnya beli kayu? mjlis bln sepoloh.... akak pun tak sbr nak tngok gbr pngantin kat sini ha... hehe

Dilla Ady said...

perantin ye erin..hihihi...

untung jodoh dekat2 nih, raye tak yah berebut nk balik mane...

erienz said...

atty's:mmg mahal gak tp kayu nye panjang2, blh bg 2....

erienz said...

NM02:mmg seronk kl keje bergotong royong, cpt sikit siap....

erienz said...

mizz sue: ha ah lah dear, pns sngt...tu smpai merah muka

erienz said...

Sariyusa: akak x sabar, kite lagilah x sabar...hehehe...

erienz said...

Dilla Ady: tu yg x sangka adik dpt jodoh dekat sngt...x yah sedia duit bas...
ingt lagi zaman sekolah cikgu x kasi bercinta ngan orang sekampung...x berkembang katanye....

mommylavender said...

time kerja ramai2 penat pun tak terasa....bila malam, amek kau ...urat2 pun kejang kan~ best kan berkumpul ramai2

Citarasa Rinduan said...

erin--
ni kat kawasan felda eik>>kat mana eik??

family ayu di f teggaroh mersing pun kalau ada majlis..sebelum majlis berlangsung... 8 bulan dah sibuk2...

erienz said...

mommylavender: mmg betullah...baru terasa sakitnye...nasib baik bawak minyak angin, cpt sikit eloknye...

erienz said...

CITARASA RINDUAN: ayu, family rin mmg orang Felda tp kat Jelai Gemas...rasanye orang Felda smua sama kan...persiapan mmg awal...tp majlisnye kejapje...huhuhu...

ann @ hatiberbunga said...

wah.. mau keluar segala otot yg ada. hehe..