SaYaNg KaMu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik....klik....

Thursday

JuMpA MaNTaN BoS...


Wah bukan calang2 bos tau aku jumpa semalam....
mantan CEO KPYPJ....kalau orang JCS maybe kenal sapa ni...
nilah Hj. Rahman yang telah mengwujudkan Jabatan Bisnes di KPYPJ...
walau pun bisnes utamanye adalah pelajar...
tp unit bisnes yang diwujudkan ni pun penting...
dan aku adalah orang yang mula2 masuk Bahagian Latihan & Khidmat Runding...
masa diwujudkan unit ni adalah utk orang yang terbuang...
sbb x de tempat nak dicampakkan...
wah smpi hati koorang yer....
tp skrang semua berebut nak masuk Jabatan Bisnes....

Sekarang Jabatan bisnes ada beberapa unit...
-Training (BLKR)
-Tadika
-Katering
-Rumah Kedai Kluang
-Percetakan
-PKPI di Mersing (Pusat Training)

buat pengetahuan semua aku bukan keje kerajaan yer...
kami pun kena cari duit sendiri....
sbb tu Hj. Rahman mewujudkan Jabatan Bisnes ni....

so skrang KPYPJ dah mencapai impian...
untuk bukak Kolej sendiri.....

 Hj. Zul dan Hj. Rahman...skrang dh pencen...last jawatan...
pengarah JAIJ


tgh membincangkan utk bawa peserta kursus 
masuk Taman Negara Endau Rompin...
mmg cantik Taman Negara ni...
aku dah masuk 2 kali....yang paling best dn rasa mcm keje giler...
kiteorang kena masuk tman negara masa raya cina....
wah nak nangis aku, dah lah cuti panjang....
dah arahan bos kan terpaksalah gi gak...
semua bos2 wajib gi...aku yg duk trainig lagilah 
wajib gi....lps tu esk nak gi..ptg tu baru aku call smua pengarah...
suh masuk taman negara...mcm taman negara tu kat Pontian je kan...
hebatkan kiteorang....agak2 orang lain blh buat x....
arahan ceo...semua kena patuh tau....x leh x....

tempat mmg lah best...dapat gi Tasik Air Biru..
air sangt jernih...ko kena traking dan berapa kali kene gigit pacat...
terjerit2lah yg pempuan dalam hutan...
hbs gelikan....nk buat camna...
aku mmg bawak minyak angin sentiasa...
senang nak cabut kl kena gigit pacat...

yang x bestnye nak masuk taman negara ni...
masyaallah...2 jam masuk....2 jam keluar...
dah lah jalan berlubang2....tanah merah...
kl dalam van atau FWD mmg melantun2 lah...
3 hari 3 malam bontot ko sengal...
lps tu mmg menanggung rindulah bila dah sampai dlm...
x de line...huhuhu...paling lama aku masuk sana...
seminggu...kursus JCS....





aku curi2 snap...aku masih fobia lagi ngan hj ni...
giler garang seh...ni lah satu2nye CEO yang suka melawat anak buah...
x kira ko kerani ke, pegawaike, pengarah ke, semua kene marah...
lps tu sll buat meeting...aku x tau lah bila masa nak buat keje...
terpaksalah sll balik malam...jangan x tau zaman aku anak dara..
aku sll balik kul 11~12 mlm...skrang ni kul 5 shap aku balik...
jangan nak mempertikaikan yer...sbb aku telah menggunakan 8 jam tu
untuk buat keje, dan aku sangt berterima kasih kat Hj. Bos yang faham 
masalah aku...kadang2 saje gak dengki kat aku suh balik lambat...hehehe...

dan aku rasa x de bos yang paling atas datang awal ikut time yer...
maksud aku, Hj. Rahman ni pun datang keje spt biasa..
tetap punch card....datang awal....jadik ko x de alasan nk punch card merah yer...
sbb big bos pun datang awal...
KEPIMPINANAN MELALUI TAULADAN.....
yang kelakarnye disebabkan hj ni garang...
kadang biasallh dia pun datang awal kan...
nmpak kelibat kete mercedes....kalau lif tu kat tingkat 4....
sanggup kiteorang naik tangga...hahaha....
punya x nak serempak ngan CEO...takut punya pasal....


hj. ni frendly kalau kat luar...
cuma kat opis je mmg garang....
yerlah utk kepentingan syarikat kan....
kiranye... masa kepimpinan beliau,ada peningkatan....



Hj. Rahman ajak sarapan kacang pool...
alamak kenapa x bagi tau awal....
sangt suka makan kacang pool kat plaza larkin ni....
sbb dah kenyang...tgk hj rahman dan hj zulje lah makan....


kacang pool hj wahid...eh yerke?
tu mee rebus.....



kak zai teman aku....asalnye aku, hj zul nak ke apollo...
nak beli godies utk game....
lps tu x knfrm masuk taman negara...
sbb air naik kan....dah berapa hari ni hujan...
tp aku gi gak sbb chef dh kirim suh beli apollo...
mmg lupa nak snap kat dalam apollo tu...
teruja dah lama x membeli belah utk training....


8 comments:

Zaidah said...

klu gie apollo lagi jangan lupa bawak akak lagi yer...

eMMe said...

kim salam kat ur ex bos, walaupun garang, dia baik kan.....

erienz said...

Zaidah: kak wajib bawak ko kak...nnti aku kena buli je ngan diorang ni...

erienz said...

emme:wah sngt takut...huhuhu...

Kaff said...

teteiba terkenang masa2 kerja kat tgkt 4 bersama en.mus. time tu erin dengan masalah cintanya :P

erienz said...

kaff: hish!!! jangan dikenang lagi...tp masa tu en mus suh kawin je...tp nk kawin ngan sapa...semua x nak rin...

Redbloodsnow said...

SO FAR ZIE LOM LG PERNAH JUMPA DGN MANTAN BOSS ZIE...HEHE.

Dilla Ady said...

mmg nmpk garang btul la muke bekas bos erin nih..serammm...